Nissan paziņo par 2012. finanšu gada pirmā ceturkšņa pamatražošanas peļņu - 120,7 miljardiem jēnu

(13.08.2012.)

Nissan Motor Co., Ltd. ir paziņojis par pamatražošanas peļņu 120,7 miljardiem jēnu (1,17 miljardiem eiro) pirmajā 2012. finanšu gada ceturksnī (2012. finanšu gads beigsies 2013. gada 31. martā).

Visā pasaulē šī finanšu gada pirmajā ceturksnī Nissan pārdevis kopā 1 210 000 automobiļus, kas ir par 14,6% vairāk, salīdzinot ar šo pašu periodu 2011. finanšu gadā. Globālā tirgus daļa ir palielinājusies par 0,4 %, sasniedzot 5,9%.

„Par spīti izaicinošajiem makroekonomiskajiem apstākļiem, Nissan šī finanšu gada pirmajā ceturksnī ir sasniedzis cienījamus rezultātus," saka Nissan prezidents un izpilddirektors Karloss Gosns (Carlos Ghosn). „Pieprasījums pēc mūsu inovatīvajiem automobiļu modeļiem joprojām ir augsts, un drīz mūsu automobiļu klāstu papildinās vēl vairāk aizraujošu automobiļu, un mēs virzīsimies uz priekšu, lai sansniegtu mūsu finanšu gada prognozes."

Neto ieņēmumi ir palielinājušies par 2,6% līdz 2,1364 triljoniem jēnu (20,78 miljardiem eiro), bet parastā peļņa sasniedza 111,5 miljardus jēnu (1,08 miljardus eiro) un neto ieņēmumi - 72,3 miljardus jēnu (700 miljonus eiro).