Par mums

Biedrību "Auto Asociācija" 1994.gadā nodibināja 12 Latvijas jaunu auto tirdzniecības uzņēmumi ar tā laika nosaukumu "Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija". 2013.gada 7.janvārī LPAA mainīja nosaukumu uz "Auto Asociācija", kļūstot par vienīgo auto nozares profesionālo organizāciju Latvijā, kas apvieno mehānisko transportlīdzekļu ražotājus, mehānisko transportlīdzekļu komponentu un/vai rezerves daļu ražotājus un/vai tirgotājus, importētājus, pilnvarotos auto tirgotājus, autorizētos un neatkarīgos mehānisko transportlīdzekļu remonta un tehniskās apkopes pakalpojuma sniedzējus.

Pašlaik Auto Asociācijā ir 31 biedrs, kuri pārstāv 44 automobiļu un motociklu ražotāju zīmolus un Latvijas tirgū pārdod virs 90% jauno transportlīdzekļu, nodrošinot vairāk kā 2500 darba vietu, nodokļos valsts budžetā ik gadus nomaksājot vairākus desmitus miljonus euro. No 2003. gada Auto Asociācija ir Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) biedrs.

AA misija

Sadarbībā ar atbildīgajām valsts institūcijām iniciēt un lobēt auto tirdzniecības un remonta nozares normatīvo aktu izstrādi, sekmējot nozares uzņēmumu un to klientu interešu īstenošanu.

AA vīzija

Konkurētspējīga, godīga un tiesiska auto tirdzniecības un remonta nozare Latvijā.