Domenikss prezentē gada gaidītāko Mercedes-Benz automašīnu - jauno E-Klasi

(19.04.2016.)

Pirmdien, 11.aprīlī, Eiropas pirmizrādes ietvaros žurnālistiem un auto ekspertiem Domenikss prezentēja ilgi gaidīto Mercedes-Benz E-Klasi, kas ir inteliģentākais biznesa klases auto un izceļas ar būtiskām inovācijām auto drošības un komforta jomā. Jaunā E-Klase ir modelis ar šobrīd pasaulē plašāko autonomās braukšanas tehnoloģiju piedāvājumu.

„Jaunās E-Klases izstrādei Daimler veltīja vairākus gadus, ieguldītais darbs un izcilais rezultāts to patiesi ļauj dēvēt par Masterpiece of Intelligence. Savulaik E-Klase bija pirmais pēckara Mercedes-Benz automobilis, vēlāk jaunu dizaina līniju pirmatklājējs un pārdošanas rekordu karalis. Arī Latvijā šis ir visu laiku populārākais Mercedes-Benz modelis,” E-Klases nozīmi autobūves vēsturē uzsver Domenikss valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska.

Jau no gada sākuma par jauno E-Klasi jūtama liela klientu interese, un jau šobrīd Latvijā iegādātas vairāk nekā 30 automašīnas. Darījumi noslēgti arī ar vairākiem automašīnu nomas uzņēmumiem, kas jau drīzumā jauno E-Klasi piedāvās saviem klientiem. Nevainojamais dizains un salona apdares augstā kvalitāte, tehniskais un tehnoloģiskais pārākums sniedz braukšanas pieredzi, kas apliecina E-Klases automašīnas īpašnieka statusu. E-Klase ir Latvijā atpazīstamākais Mercedes-Benz modelis, kas daudziem kļuvis par mūslaiku braukšanas komforta ikonu.

Sākotnēji E-Klase tiek piedāvāta ar četrcilindru dzinējiem. E-Klases automašīnas ar 2.0L benzīna (E200) un 184 zirgspēku jaudu sākumcena ir 45 910 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. 2.0L dīzeļdzinēja (E220d) modelis ar 194 zirgspēkiem un 400Nm griezes momentu būs nopērkams par 47 160 eiro. Savukārt E350 modeļa cena ir 56 390 eiro. Vēlāk E-Klase būs pieejama ar 258 zirgspēku dīzeļdzinēju, 333 ZS un 245 ZS benzīna motoru. E-Klases sedanam būs arī hibrīda modifikācija, kas apvieno četrcilindru benzīna dzinēju un elektromotoru.

Iegādājoties automašīnu, Domenikss nodrošina trīs gadu pagarināto garantiju, kas ietver pilnu tehnisko apkopi. Sadarbībā ar Baltijas Auto Centru tiek piedāvāti izdevīgi nosacījumi iepriekšējo gadu E-Klases automašīnu atpirkumam.

Sērijveidā jaunā Mercedes-Benz E-Klase tiek aprīkota ar konvencionālo balstiekārtu. Kā papildaprīkojums iespējama AIR BODY CONTROL balstiekārta ar daudzkameru pneimatisko atsperojumu. Sistēma ir izveidota kombinējot pneimoatsperes ar konvencionāliem, regulējamiem amortizatoriem, kur regulējuma īpašības pielāgojas ceļa seguma kvalitātei. Pateicoties īpašai konstrukcijai, iespējams regulēt atsperu stingrību - tā acumirklī pielāgojas attiecīgajai braukšanas situācijai. Vadītājs ar DYNAMIC SELECT slēdža palīdzību var mainīt automoiļa raksturu, izvēloties atbilstošāko balstiekārtas regulējumu - Comfort, Sport Sport + vai Individual.

Jaunā automašīna aprīkota ar līdz šīm inteliģentāko autopilota sistēmu. Autonomās braukšanas režīms darbosies līdz pat 210km stundā, patstāvīgi saglabājot mašīnu ieņemtajā joslā, automātiski piebremzējot un pārkārtojoties blakus joslā. E-Klase nodrošinās sekošanas funkciju, atpazīs ceļa zīmes un navigācijas norādes.

E-Klase ir pirmais auto, kas apgādāts ar Car-to-X komunikācijas sistēmu, tādejādi nodrošinot spēju sazināties ar citiem transportlīdzekļiem un satiksmes infrastruktūras objektiem.

E-Klase aprīkota ar jaunākajām drošības sistēmām un vadītāja asistenci, būtiski samazinot risku iekļūt satiksmes negadījumā. Ja automašīna fiksēs nenovēršamu avāriju, automobilī uzstādītā PRE SAFE SOUND sistēma iedarbosies, atskaņojot īpašu skaņas signālu. Šis signāls veidots, lai slāpētu sadursmes brīža troksni, tādējādi pasargātu autovadītāja un pasažieru dzirdi. Savukārt automašīnas sēdekļu sānos iebūvētie gaisa spilveni sānu trieciena gadījumā novirzīs vadītāju vai pasažieri tuvāk automašīnas centram. Automašīnas starmeši aprīkoti ar inteliģento gaismu sistēmu, arī interjera apgaismojumam ir pievērsta īpaša vērība. Salona izgaismošanā iespējams izvēlēties starp 64 dažādiem noskaņu apgaismojuma toņiem.

Par Mercedes-Benz:
Mercedes-Benz ir Vācijas autobūves lepnums ar 130 gadu ilgu vēsturi un labākajām autobūves tradīcijām, ikkatrā automobilī tiecoties pēc izcilības. Zīmola kodolu veido vēlme radīt pasaulē labākās automašīnas, kas pārliecina prātu un iepriecina sirdi. Mercedes-Benz, tāpat kā Domenikss vadmotīvs ir izcilība it visā, tāpēc tā automobiļi iemieso augstāko kvalitātes, drošības, ilgtspējas un komforta latiņu, kas iet roku rokā ar izcilu dizainu, inovācijām un klientu apmierinātību.

Par Domenikss:
Domenikss grupā ietilpst: SIA Domenikss - Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar Mercedes-Benz vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, autobusu un kravas automobiļu tirdzniecību. Domenikss ir arī autorizēts Fuso ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu Fuso Canter tirdzniecību, kā arī oriģinālo Mercedes-Benz, Fuso rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu. SIA Domenikss filiāles: Servisa centrs Daugavpilī un SIA Baltijas Auto Centrs, kas nodarbojas ar mazlietotu auto iepirkšanu, novērtēšanu un tirdzniecību.