Seminārs “Automašīnu iepirkumi - problēmas un risinājumi publiskajos iepirkumos”.

(02.04.2012.)

Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija sadarbībā ar Iepirkumu uzraudzības biroju (IUB) 2012.gada 29.martā valsts un pašvaldību iestādēm organizēja semināru “Automašīnu iepirkumi - problēmas un risinājumi publiskajos iepirkumos”. Semināra mērķis – veicināt izpratni par automašīnu iepirkumiem, kā arī, kopīgi analizējot esošās problēmas, meklēt risinājumus un sniegt ieteikumus.

LPAA prezidents Andris Kulbergs seminārā sniedza prezentāciju par automašīnu iepirkumos biežāk konstatētajām problēmām, iepazīstinot apmeklētājus ar automašīnu tirdzniecības īpatnībām, faktoriem, kas sadārdzina piedāvājumu un ierobežo konkurenci, ieteikumiem veiksmīgu automašīnu iepirkumu konkursu organizēšanai, tehniskās specifikācijas sastādīšanai un par ieteicamajiem piedāvājuma vērtēšanas kritērijiem.

LPAA viceprezidents Ingus Rūtiņš seminārā sniedza ieskatu par biežāk konstatētajām problēmām automašīnu tehniskās apkopes un remonta pakalpojumu iepirkumos – par cenas noteikšanu, salīdzināšanu un nepamatoti zemas cenas konstatēšanu, kā arī principiem, kas jāņem vērā, nosakot iepērkamā pakalpojuma apjomu, kvalitāti un atbilstību, pretendenta kvalifikācijas vērtēšanas principiem, kā arī par piedāvājuma izvēles algoritmu un faktoriem, kas liecina par nepamatoti lētu automašīnu tehniskās apkopes un remonta pakalpojumu piedāvājumu.

Seminārā uzstājās arī Latvijas Auto nomu asociācijas un SIA „Transporent” valdes priekšsēdētājs Arnis Jaudzems ar prezentāciju par auto dzīves cikla izmaksām un ieteikumiem kā saņemt saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu, Latvijas Līzinga devēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Viesturs Gurtlavs – par finansējuma iepirkuma nošķiršanu no automašīnu iepirkuma. Bauskas novada administrācijas Iepirkumu nodaļas vadītājs Andris Rācenis un AS „Latvenergo” Transporta nodrošinājuma daļas direktors Edgars Utāns dalījās uzkrātajā pieredzē, organizējot automašīnu iepirkumos, kā arī IUB vecākā referente Arita Ūdre semināra apmeklētājus iepazīstināja ar īpašo noteikumu autotransporta jomā piemērošanu.

Visas semināra prezentācijas Jūs varat lejupielādēt:

Andris Kulbergs - Biežāk konstatētās problēmas publiskajos iepirkumos.pdf

Andris Rācenis - Pašvaldību iepirkumi.pdf